Welke maat moet ik kiezen?

De maten small, medium en large verwijzen op deze website naar de dikte van het touw. Doordat het touw dikker wordt, is ook uiteindelijk het product groter en zwaarder.

 

Een halsband met een dikte van 8 mm is voor een kleine hond geschikt. Voor een grote hond is een dikte van 12 mm geschikt. Om de halsomvang van je hond op te meten kun je het beste een slap meetlint gebruiken. Meet de nek van je hond losjes op het breedste gedeelte. Als er nog 2 vingers plat tussen kunnen heb je de juiste maat.

 

Draagt je hond nu ook een halsband? Dan is het opmeten van de nekomtrek heel eenvoudig. Leg de halsband op een plat oppervlak en meet het gedeelte tussen de gesp en het gaatje dat je het meest gebruikt. Dit is de maat die je moet aanhouden, wanneer je via de webshop een halsband bestelt.

 

Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Maat              
Dikte van het touw Richtlijn* Geschatte nekomvang
Extra small 6 mm Puppy Kleiner dan 25 cm
Small 8 mm Onder de 15 kilo Tussen 20 en 35 cm
Medium 10 mm Tussen de 15 en 30 kilo Tussen 30 en 45 cm
Large 12 mm Boven de 30 kilo Tussen 40 en 55 cm**

* De gewichten bevatten een richtlijn. Bij een sterke, atletische hond is het soms verstandig voor een zwaarder product te kiezen.

** De maat van de halsband in de maat large kan ook gemaakt worden voor honden met een grotere nekomvang dan 55 cm.

Op verzoek is het ook mogelijk om de producten op maatje puppy te maken. Bijvoorbeeld voor pups, jonge honden of hele kleine honden. Het touw heeft dan een dikte van 6 mm.