Hondencoaching of training op maat

Om elke hondenbezitter maximaal te kunnen helpen vraagt elke situatie om een andere aanpak. Naast de minigroepslessen bied ik ook individuele coachings- en trainingssessies. Het verschil tussen de coaching en de training is de mate waarin de eigenaar een rol speelt in de training van de hond.

 

Bij de coaching gaan we het traject samen in. Er wordt tijdens en tussen de sessies door verwacht dat de eigenaar zelf met de hond aan de slag gaat. Bij de training zal ik in eerste instantie zelf de hond trainen. Dit is met name in situaties waarbij de eigenaar niet in staat is om de trainingen zelf uit te voeren. Wanneer de hond de eerste basis te pakken heeft zal ik de eigenaar helpen om de training zelf over te gaan nemen.

 

Wat is er mogelijk tijdens individuele sessies?

- Dierenartstraining, de hond wordt voorbereid om met minder of zelfs geen stress dierenartshandelingen te kunnen doorstaan. Dit is ook van toepassing op honden die regelmatig bij een trimmer komen of een intensieve verzorging nodig hebben van de eigenaar.

- Coaching/training van bepaalde oefeningen zoals bijvoorbeeld: Wandelen zonder trekken, wandelen met aandacht, negeren van andere dieren en/of mensen, terug komen bij de eigenaar, zitten, liggen, blijven en het los laten van een speeltje of andere objecten.

- Coaching/training van bepaalde gedragingen zoals bijvoorbeeld onzekerheid, angst en agressie.

Individuele coaching

Wie?

Een 1-op-1 coaching is uitermate geschikt voor honden die zich niet kunnen focussen op een trainingsveld of in een groep met andere honden. Ook voor eigenaren die niet de mogelijkheid hebben om buiten de deur een hondencursus te volgen. Deze begeleiding is ideaal als je met specifieke vragen zit rond de opvoeding van je pup of (jong) volwassen hond. Ik geef je advies rond al je specifieke vragen en we gaan ook zoveel mogelijk samen in de praktijk aan de slag.

Wat?

Samen gaan we aan de slag om te werken aan een oefening, gewenst gedrag, een bepaalde taak of dierenartshandeling. Je kunt er voor kiezen te focussen op slechts één of twee oefeningen. Deze individuele sessies worden volledig op maat samengesteld. Het is tijdens de individuele coaching van belang dat je zelf aan slag gaat en tussen de sessies door oefent.

 

Waar?

De sessies zijn bij je thuis of buiten op straat. Je wilt tenslotte dat jouw hond in de dagelijkse praktijk prettig en veilig in de omgang is en dit is 95% van de tijd gewoon bij jouw thuis. Wanneer je een speciale voorkeur hebt om een oefening ergens anders te oefenen dan is dat uiteraard geen probleem. In het trainingsplan wordt dat tijdens een kennismakingsgesprek allemaal verwerkt.

 

Praktische informatie

Met elke nieuwe klant zal er een kennismakingsgesprek plaats vinden om de doelen te bespreken. De individuele coachingssessies zijn niet gebonden aan een dag of tijdstip. Je kunt zelf een digitaal een afspraak maken via de website zodat de sessies het best in uw agenda passen. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos (met uitzondering van reiskosten, zie hiervoor de tarieven pagina). Een sessie van 30 minuten kost €25,00 euro. Een sessie van 60 minuten kost €47,50 euro.

Individuele training

Wie?

Indien een situatie hier om vraagt is het ook mogelijk dat ik langs kom om de hond voor jou te trainen voordat we samen aan de slag gaan. Dit is vooral van toepassing in situaties waarin de eigenaar op dat moment niet in staat is om de hond te trainen. Dit kan zijn vanwege fysieke en/of mentale beperkingen of omdat het ongewenste gedrag van de hond dermate is gevorderd dat er een snelle training nodig is.*

 

Wat?

Ik ga aan de slag om te werken aan een oefening, gewenst gedrag, een bepaalde taak of dierenartshandeling. Ik observeer wat er nodig is voor de hond en waar de prioriteiten liggen zodat de hond zo snel mogelijk weer samen met de eigenaar te trainen is. Het is van belang dat er kort op elkaar meerdere sessies worden gepland om het beste resultaat te kunnen behalen. Deze individuele sessies worden volledig op maat samengesteld. Wanneer de hond de eerste basis te pakken heeft zal ik de eigenaar helpen om de training zelf over te gaan nemen. De trainingssessies zullen dan omschakelen naar coachingssessies.

 

Waar?

Deze sessies zijn bij je thuis of buiten op straat. Je wilt tenslotte dat jouw hond in de dagelijkse praktijk prettig en veilig in de omgang is en dit is 95% van de tijd gewoon bij jouw thuis. Wanneer tijdens de observaties blijft dat het nodig is om de oefening(en) ergens anders te oefenen dan is dat geen probleem. In het trainingsplan wordt dat tijdens een kennismakingsgesprek allemaal verwerkt.

 

De individuele trainingssessies zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

 

*Indien de ernst van het probleem dermate groot is dat de veiligheid in het geding komt behoud ik het recht om de hulp van een collega expert in te schakelen of de hond door te verwijzen naar een specialistische gedragstherapeut.