20. september 2018
De smartphone, dat is een elektronisch apparaat wat bij sommige (en wellicht ook wel veel) mensen aan de handen geplakt zit alsof het vergroeid is met het lichaam. Ik ben hoor ook bij die mensen, de smartphone beheerst mijn leven aanzienlijk. Maar bewustwording daarvan is al de eerste stap in de goede richting. Want als onze ogen gericht zijn op die smartphone, wat missen we dan allemaal in de wereld om ons heen?
18. augustus 2018
Stress. We krijgen al stress van het horen van het woord, stress. Dan ben je een slechte hondenbaas en, als je soms de reacties op sociale media mag geloven, geen hond waard. Maar is stress echt wel zo slecht? Ik denk van niet. Ik zeg altijd; alles met té ervoor is niet goed (behalve tequila en tevreden) dus té veel stress is niet goed. Maar té weinig stress net zo goed niet. Gelukkig bestaat er een gulden middenweg, namelijk oefenen en oefenen.

28. juli 2018
Vroeger, en in sommige trainingsmethodes en culturen nog steeds, was het heel normaal dat je je commando's streng en kort en uitsprak naar je hond. Dan was de kans op succes het hoogst. Deed de hond niet wat je vroeg, dan riep je je korte commando gewoon wat luider. Wanneer je tegen je hond in volle zinnen ging praten dan zorgde dit alleen maar voor verwarring want de hond begrijpt dit niet. Maar is dat laatste wel waar?
01. mei 2018
Soms moeten er dingen gebeuren die een hond niet leuk vind maar wel moeten gebeuren. Doe je dat dan snel en met de nodige risico's, of investeer je tijd om er uiteindelijk winst uit te halen. Als je van te voren de handeling oefent, dan zal de hond er op het moment zelf minder moeite mee hebben. Tijd investeren om winst te maken" werd er heel mooi gezegd tijdens mijn SATS opleiding. Ik kan jouw hond helpen zich prettig te voelen bij de dierenarts.

01. april 2018
Niemand wordt kant-en-klaar geboren. En met kant-en-klaar bedoel ik; met alle kennis op zak. Leren doe je met vallen en opstaan. Mijn eerste hond begon probleemgedrag te vertonen. Op advies van ervaringsdeskundigen trainde ik hem met een slipketting. Dit hielp niet. Ik heb hem meegenomen naar een gedragstherapeute en daar heb ik over de positieve methodes geleerd. Ik heb geleerd met vallen en opstaan.
25. maart 2018
Het is Pasen en paaseieren zoeken hoort er bij. Overal kunnen ze liggen. De echte eieren zijn nog niet direct een probleem voor honden maar die van chocolade kunnen wel degelijk een gevaar vormen. Want chocolade is giftig voor honden. Voor een kleine hond die slechts 1 kilo weegt kan 6 gram culinaire pure chocolade al fataal zijn. Laat dan ook nooit de hond alleen met chocolade. Ook niet wanneer je denkt dat hij er niet bij kan.

18. maart 2018
Er zijn drie manieren waarop je een hond in huis kunt hebben. Er zijn er uiteraard veel meer varianten, maar ik beschrijf even de drie meest bekende. 1. Je hebt een hond, als de hond maar gewoon luistert is alles prima. 2. Je leeft met een hond, hij is onderdeel van het gezin. 3. Je denkt als een hond, je levensstijl is aangepast op het hebben van een hond, of toch meestal; meerdere honden. Onder welke hondeneigenaar val jij?
11. maart 2018
Iedereen heeft een eigen kijk op het trainen en opvoeden van honden. Er zijn verschillende meningen over van alles en nog wat. Vaak worden honden getraind op een manier met weinig achterliggende kennis doordat de buurman zegt dat het goed werkt. Wat ik veel belangrijker vind is dat je naar jezelf luistert. Neem van nieuwe informatie op waar je je prettig bij voelt, vul je eigen kennis aan en maak daarmee je eigen methode.

04. maart 2018
Niet alleen op internet maar ook in de boekenkast is er genoeg literatuur te vinden over het clicker principe met daarin beschreven waarom, hoe, wat en wanneer je kunt clickeren. Maar als je op voorhand het clickeren al niets vind, ga je die literatuur echt niet lezen. Dat snap ik dan ook wel weer. In deze blog zal ik jullie in drie simpele redenen vertellen waarom ik het liefst gebruik maak van het clicker principe.
25. februari 2018
"AF! Ga nu gewoon AF!" Dit hoor ik een vrouw tegen haar hond roepen. Aan haar irritatie te horen is ze al een tijdje bezig om haar hond op het kleedje te krijgen. De hond wil wel gaan liggen, maar niet op het kleedje. Maar dat is niet goed, hij moet toch echt op het kleedje gaan liggen. Dit zorgt voor frustratie bij de hond en bij de mens. Want de hond doet tenslotte wat zij vraagt maar blijkbaar is dit niet goed genoeg.

Meer weergeven